Președintele Klaus Iohannis a declarat că România nu va intra în carantină generală după alegerile din 6 decembrie

România nu va intra în carantină generală după alegerile din 6 decembrie, a subliniat astăzi președintele Klaus Iohannis.

Într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, el a precizat că din analiza Institutului Național de Sănătate Publică reiese clar că există o tendință de scădere a infectărilor cu noul coronavirus la nivel național în ultimele zile. În consecință, autoritățile vor continua să aplice doar carantina zonală, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Vreau să fie foarte clar: nu există nicio intenție, eu nu intenționez să promovez instituirea unei carantine la nivel național, un așa-numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Deci lockdown-ul nu se întâmplă. Abordarea pe care am avut-o până acum s-a dovedit că dă rezultate și o vom menține în continuare. Deci vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale, deci în localități, acolo unde situația o impune.

Realizator: Președintele a făcut apel la populație să respecte măsurile de siguranță sanitară și să petreacă sărbătorile de iarnă doar alături de cei cu care locuiesc împreună.#HUN/aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 noiembrie