Papa Francisc îşi aminteşte cu afecţiune de conaţionalul său, Diego Maradona, şi îl păstrează în rugăciunile sale

Papa Francisc îşi aminteşte cu afecţiune de conaţionalul său – legenda argentiniană a fotbalului Diego Maradona şi îl păstrează în rugăciunile sale, a comunicat, miercuri, Vaticanul, iar presa oficială a SfântuluI Scaun îl numeşte „poetul fotbalului”.

Maradona, care a decedat, miercuri, la locuinţa sa din Argentina, în urma unui atac de cord, s-a întâlnit cu papa de câteva ori la Vatican, după ce Francisc a fost ales în 2013 primul papă din America Latină. „Papa a fost informat despre moartea lui Diego Maradona şi îşi aminteşte cu afecţiune de momentele în care s-a întânit cu el, în aceşti ultimi ani. Îl pomeneşte în rugăciunile sale, aşa cum a făcut-o şi în ultimele zile, când a fost informat despre starea lui”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Francisc a fost dintotdeauna suporter al echipei de fotbal Buenos Aires San Lorenzo. Website-ul oficial de ştiri al Vaticanului a publicat pe prima pagină un articol despre moartea lui Maradona cu un titlu în care îl numeşte „poetul fotbalului”. În articol, Maradona este descris drept „un jucător extraordinar, însă un bărbat fragil” – o referinţă la lupta sa cu dependenţa de droguri. Maradona a mers la Roma de mai multe ori, pentru a lua parte la mai multe meciuri umanitare denumite „Meciuri pentru Pace” – ale căror câştiguri au mers către o fundaţie papală pentru educaţie în statele în dezvoltare şi pentru victimele unui cutremur produs în 2016 în centrul Italiei.

Înaintea unuia dintre meciuri, Maradona a declarat pentru Radio Vatican: „Cred că noi toţi simţim ceva în inimile noastre atunci când vedem războaie, când îi vedem pe cei morţi. Cred că acest meci va pune capăt noţiunii conform căreia noi, fotbaliştii, nu facem nimic pentru pace (…) O minge de fotbal valorează mai mult de 100 de puşti.”/mbrotacel/gpodea

REUTERS – 25 noiembrie