Președintele Klaus Iohannis susţine că România nu va intra în carantină generală după alegerile din 6 decembrie

Realizator: România nu va intra în carantină generală după alegerile din 6 decembrie, iar măsurile restrictive vor fi aplicate în funcție de evoluția pandemiei – a declarat președintele Klaus Iohannis. Şeful statului a subliniat ieri, la finalul ședinței dedicate evaluării reglementărilor pentru gestionarea epidemiei de COVID-19, că există o tendință clară de scădere a infractărilor cu noul coronavirus la nivel național, dar că nu este momentul unei relaxării și a cerut populației să respecte în continuare măsurile de siguranță sanitară.
Reporter: Oana Bâlă – Institutul Național de Sănătate Publică a furnizat date concrete care dovedesc corectitudinea măsurilor luate de autorități în combaterea pandemiei – a declarat președintele Klaus Iohannis, adăugând că populația a respectat aceste măsuri și astfel există motive de optimism.
Klaus Iohannis: Vreau să fie foarte clar, eu nu intenționez să promovez instituirea unei carantine la nivel național, un așa-numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale, deci în localități, acolo unde situația o impune, deci unde avem o creştere prea mare a numărului de cazuri.
Reporter: Şeful statul a mai anunțat că strategia de vaccinare anti-COVID va fi aprobată vineri în ședința de guvern, urmând ca săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, să fie adoptată de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. El și-a exprimat speranța că în momentul în care vor exista date concludente cu privire la vaccinare scepticismul referitor la vaccin va scădea.
Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că este în favoarea vaccinării anti-COVID-19 şi a precizat că la nivelul UE repartizarea vaccinurilor se va face proporţional cu numărul de locuri din fiecare ţară.#HUN/rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 noiembrie)