Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei, care intră în vigoare mâine dimineață de la ora 5:00.

Sunt vizate șapte județe și capitala. Cu mai multe informații, Raul Ilea de la Administrația Națională de Meteorologie.

Raul Ilea: Aceast atenţionare meteorologică vizează ninsori moderate cantitativ și strat de zăpadă. În sudul şi estul Munteniei, dar și în cea mai mare parte a Dobrogei, la început vor fi ploi, după aceea acestea se vor transforma în ninsori și se va depune strat de zăpadă.

Cantitativ, precipitațiile pe arii restrânse vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat, după care ulterior acestui cod, aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, și acolo vântul va avea intensificări, viscolind pe alocuri ninsoarea.

În prima parte a săptămâni, vremea se va menține deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața, când în depresiuni și la munte, la altitudini mari va fi ger, adică temperaturii sub minus 10 grade.

Referitor la precipitații, poimâine ceva izolate pe Dobrogea, după care o perioadă de liniște, până prin 4-5 decembrie când din nou vor apărea precipitații, predominant sub formă de ploaie./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie