Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că sunt deja vizibile primele efecte ale restricţiilor impuse de autorităţi pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că sunt deja vizibile primele efecte ale măsurilor impuse de autorităţi în ultima perioadă. După o vizită la call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, amenajat la Arena Naţională, şeful statului i-a îndemnat pe oameni să îi sprijine pe medici în eforturile pe care le depun.

Reporter: Șeful statului, Klaus Iohannis, menționa că a întâlnit la call center-ul DSP mulţi voluntari, studenți la medicină, dar și medici rezidenți sau medici /…/ care sunt foarte bine pregătiți. Pe de altă parte, el a observat că măsurile de restricție impuse de autorități au început să fie eficiente.

Klaus Iohannis: Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puțin două săptămâni. Deci suntem pe un platou, însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuși, prea mulți români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale. Medicii noștri, personalul medical, fac minuni, dar haideți să fim solidari, haideți să fim cu toții solidari, cu sutele și miile de voluntari care lucrează, cu miile de medici, personal medical care lucrează enorm, pentru a trece România peste această pandemie.

Reporter: Președintele Klaus Iohannis a mai afirmat că sunt pregătite primele tranșe de vaccin și că speră să le avem în România la începutul anului viitor. În prima etapă de vaccinare vor intra cadrele medicale și persoanele vulnerabile, iar vaccinarea în masă a populației se va produce, probabil, în primăvară, a mai afirmat Klaus Iohannis. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat și el că potrivit autorităților, în unitățile spitalicești din întreaga țară există 550.000 de cadre medicale care ar putea fi vaccinate în prima etapă./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie