Cod galben de ninsoare în Capitală și în alte șapte județe din țară

Un val de frig afectează mare parte din țară în perioada următoare. Capitala și șapte județe din sudul României vor fi sub cod galben de ninsoare pe parcursul întregii zile, apoi precipitațiile cuprind și Dobrogea. Și temperaturile scad semnificativ, după cum transmite meteorologul Raul Ilea de la Administrația Națională de Meteorologie.
Raul Ilea: Această atenţionare meteorologică vizează ninsori moderate cantitativ şi strat de zăpadă. În sudul şi estul Munteniei, dar şi în cea mai mare parte a Dobrogei, la început vor fi ploi, după aceea acestea se vor transforma în ninsori şi se va depune strat de zăpădă. Cantitativ, precipitaţiile, pe arii restrânse, vor depăşi 15-20 de litri pe metru pătrat, după care, ulterior acestui cod, aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea şi acolo vântul va avea intensificări, viscolind pe alocuri ninsoare. În prima pare a săptămânii vremea se va menţine deosebit de rece, mai ales noaptea şi dimineaţa, când, în depresiuni şi la munte, la altitudini mari va fi ger, adică temperaturi sub minus 10 grade. Referitor la precipitaţii, izolate pe Dobrogea, după care o perioadă de linişte până prin 4-5 decembrie, când, din nou, vor apărea precipitaţii, predominant sub formă de ploaie.
Realizator: Poliția le recomandă șoferilor să circule cu prudență și să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă. Compania de Drumuri este pregătită să intervină pe arterele acoperite cu zăpadă./eradu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 noiembrie