Igor Dodon este supărat pe Klaus Iohannis şi pe Ludovic Orban

Realizator: Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova a decis să-i dea în judecată pe cei doi după ce a acuzat că autorităţile din România s-au implicat în alegerile prezidenţiale din ţara sa.
Reporter: În urmă cu două săptămâni, avocatul lui Igor Dodon a depus o cerere cu privire la constatarea implicării în campania electorală din Moldova a preşedintelui şi premierului României, cât şi a preşedintei formaţiunii Uniunea Creştin-Demodrată din Germania, Annegret Karenbauer. Ulterior, magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au trimis documentul spre examinare la Judecătoria Chişinău. Judecătorii au precizat însă că Igor Dodon nu a invocat pretenţii clare în cererea sa. Decizia magistraţilor a putut fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie în termen de o zi de la pronunţare prin intermediul Curţii de Apel Chişinău, lucru care s-a şi întâmplat.
Igor Dodon a pierdut clar alegerile din urmă cu două săptămâni în faţa Maiei Sandu. Dodon a strâns numai 42,25% din cele aproape 1,4 milioane de voturi ale cetăţenilor moldoveni din turul doi al alegerilor prezidenţiale./lazard/cvanatoru

 

B1 TV (1 decembrie)