Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, își prezintă echipă economică

Realizator: Două state americane cheie în alegerile prezidențiale, Arizona și Wisconsin, au certificat oficial victoria democratului Joe Biden în fața actualului președinte republican Donald Trump. Anunțul consolidează succesul lui Biden, care își prezintă astăzi echipă economică, al cărei principal obiectiv va fi rezolvarea crizei provocate de pandemie.
Reporter: Doina Saiciuc – Joe Biden a selectat-o pe Janet Yellen la conducerea Trezoreriei Statelor Unite, pe Neera Tanden ca directoarea Biroului pentru management și buget al Casei Albe și pe Cecilia Rouse ca președinte al Consiliului Economic al Casei Albe.
„Această echipă îi va ajuta imediat pe americani în timpul acestei crize economice, va ajuta comunitățile cel mai greu lovite de COVID-19 și va soluționa inegalitățile economice” – a arătat ieri într-o declarație președintele ales Biden.
În vârstă de 74 de ani, Janet Yellen este o foarte respectată și apreciată economistă, care a devenit în 2014 prima femeie preşedinte a Rezervei Federale, iar acum dacă va fi confirmată de Senat, va fi prima femeie la conducerea Trezoreriei Statelor Unite.
Kristalina Georgieva, directoarea Fondului Monetar Internațional, a salutat nominalizarea lui Yellen: „Va fi extraordinar să avem o femeie puternică, testată cu experiență și excepțional de talentată la Trezorerie”./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie)