Președintele Klaus Iohannis s-a declarat convins de succesul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus

Realizator: Președintele Klaus Iohannis spune că este convins de succesul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus în România și afirmă că vaccinurile sunt eficiente și sigure. Şeful statului a precizat, ieri, după o vizită la Spitalul Universitar de Urgență din București, că strategia națională de vaccinare urmează să fie aprobată în CSAT în cursul acestei săptămâni.
Reporter: Alina Stănuță – Şeful statului, Klaus Iohannis, consideră că în primăvara anului viitor va putea începe în România vaccinarea populației împotriva coronavirusului, iar probabil din ianuarie, imediat ce va fi disponibil vaccinul anti-COVID vor fi imunizați angajații din sistemul sanitar și persoanele din categoriile de risc.
Klaus Iohannis: Campania de vaccinare va fi o campanie de succes şi chiar dacă mai sunt unii care comentează că poate vaccinul este nu știu cum, vă asigur că vaccinurile care se produc acum pentru această campanie sunt eficiente, sunt sigure. Şi un lucru care cred că este important de știut: vaccinarea nu este obligatorie. Dar, eu sunt convins că prin rezultatele pe care le vom obține în primele luni de zile cam toată lumea se va convinge de siguranța acestor vacinuri și va dori să se vaccineze și în acest fel vom termina pandemia.
Reporter: Pe de altă parte, șeful statului, Klaus Iohannis, menționa, ieri, la finalul vizitei la Spitalul Universitar de Urgență din București, că nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări după alegerile parlamentare, care vor fi organizate la finalul acestei săptămâni.#HUN./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie)