Statele Unite a înregistrat un nou record de îmbolnăviri pentru a doua zi la rând

Pandemia de coronavirus care a infectat peste 65 de milioane de oameni și a ucis mai mult de 1,5 milioane a început să ia din nou amploare în întreaga lume. Statele Unite, deja cea mai afectată dintre țări, a înregistrat un nou record de îmbolnăviri pentru a doua zi la rând, cu peste 225.000 de cazuri noi și mai mult de 2.500 de decese. Potricit corespondentului RRA la Washington, Agenția Federală pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a recomandat în premieră folosirea universală a măștilor, iar preşedintele ales, Joe Biden, a criticat lipsa unui plan național de vaccinare.
Reporter: Doina Saiciuc – Într-o conferință de presă, ieri, în Wilmington, Delaware, preşedintele ales, Joe Biden, a spus că echipa sa de tranziție nu a văzut niciun plan detaliat al Administrației Trump privind distribuirea vaccinurilor anticoronavirus, după ce ele vor fi aprobate. La câteva ore după ce un raport al guvernului a arătat că în luna noiembrie au fost create mai puține locuri de muncă decât preziseseră economiștii, preşedintele ales Biden a cerut Congresului să adopte un pachet financiar de 900 de miliarde de dolari pentru a ajuta familiile americane în micile afaceri și statele americane.
Joe Biden: Raportul pe noiembrie privind locurile de muncă este unul sumbru. El arată o economie în impas. Ne aflăm în mijlocul celei mai grave crize a locurilor de muncă din istoria modernă, dar, dacă acționăm acum, subliniez „acum”, putem începe să ne redresăm, pentru a construi un viitor mai bun. Nu avem timp de pierdut./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 5 decembrie