Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea cere preşedintelui României să accepte propunerea PSD de prim-ministru

Realizator: Social-democrații au afirmat, astăzi, din nou, că PNL şi-a pierdut orice legitimitate de a mai forma vreun guvern, iar președintele României trebuie să respecte rezultatul alegerilor. Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea susține că în negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare vor fi purtate discuţii cu toate forțele politice care au intrat în parlament, mai puțin cu liberalii.
Gabriela Firea: Mesajul nostru este foarte clar, președintele țării nu are altă variantă democratică decât să recunoască votul românilor, să accepte propunerea PSD de prim-ministru, și anume profesorul Alexandru Rafila, și să se găsească o formulă guvernamentală, în principal să fie Partidul Social Democrat și specialiștii săi care să scoată țara atât din criza sanitară, cât și din cea economică.
Realizator: Gabriela Firea mai spune că la consultările cu șeful statului PSD va accepta două variante de guvernare: fie un executiv minoritar PSD, fie un guvern de uniune națională format din specialiști cu prim-ministru social-democrat – transmite redactorul RRA Cătălin Purcaru./rpatulea/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 decembrie)