Rezultate la alegerile de duminică, 6 decembrie, după numărarea a 99% din voturi

Cele mai recente rezultate parțiale ale alegerilor parlamentare de duminică, anunțate astăzi de Biroul Electoral Central, arată că după numărarea a aproape 99% dintre voturi, PSD a câștigat scrutinul cu 30%, urmat de PNL la o diferență de cinci procente și de Alianța USR PLUS cu 15%. Vor mai avea reprezentanți în parlament UDMR, aproximativ șase procente, și o formațiune nouă, Alianţa pentru Unirea Românilor, cu cca 9% din voturi. Restul partidelor nu au trecut pragul electoral, arată aceleași date.
Reporter: Andrei Şerban – Rezultatele obținute de primele formațiuni politice sunt următoarele: la Camera Deputaților, PSD obținuți 29,38%, PNL – 25,16%, Alianța USR PLUS – 14,96%, Alianța pentru Unirea Românilor – 8,93, UDMR – 5,85, PMP – 4,75 și PRO România – 4,13 procente. La Senat, PSD a obținut 29,81% , PNL – 25,56, Alianța USR PLUS – 15,44, Alianța pentru Unirea Românilor – 9,1% UDMR – 6 procente, PMP – 4,88 și Partidul PRO România – 4,18%. Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Mircea Preoțescu, a mai precizat că vor fi renumărate voturile în patru secții de votare din București și a explicat și de ce.
Mircea Preoţescu: Inadvertențele constatate sunt datorate datelor înscrise în procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării la nivelul secțiilor de votare, reprezentantând în realitate simple erori de consemnare, care se pot remedia numai în baza deciziilor birourilor electorale județene sau a Biroului Electoral Central. În ceea ce privește Biroul Electoral de Circumscripție pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării, menționez faptul că procedura de centralizare se află în curs de finalizare, aceasta fiind îngreunată de diferențele de fus orar./amirea/sdm2

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 decembrie)