Pregătiri pentru marea conferință de presă anuală a președintelui Vladimir Putin

Posturile de televiziune rusești au alocat anul acesta un interval de trei ore pentru transmiterea conferinței de presă anuale a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, reiese din programele TV publicate. Evenimentul va avea loc pe 17 decembrie și va începe la ora 12:00 (ora Moscovei). Șeful statului va intra în legătură video de la reședința sa din Novo-Ogarevo.
Jurnaliștii mass-media federale și străine își vor desfășura activitatea la Centrul pentru comerț internațional. Reprezentanții mass-media regionale vor putea participa la eveniment fără să se deplaseze din districtul federal de reședință. Conferința de presă anuală a președintelui Vladimir Putin va include anul acesta elemente ale „Liniei directe” – cetățenii vor putea pune întrebări prin intermediul aplicației „Moscova lui Putin”, deja disponibilă.
După cum relatează RIA – Novosti, marea conferință de presă are loc anual, începând cu anul 2001. De regulă, mai întâi liderul țării face cunoscuți principalii indicatori economici și sociali, după care jurnaliștii au ocazia să pună întrebări. Anul trecut, marea conferință de presă a avut loc pe data de 19 decembrie și a durat patru ore și optsprezece minute, timp în care reprezentanții mass-media au pus mai mult de 70 de întrebări./snicolau/ovidiu

www.ria.ru – 9 decembrie