Prima ședință de guvern a cabinetului interimar condus de Nicolae Ciucă

Realizator: La această oră este programată prima ședință de guvern a cabinetului interimar condus de Nicolae Ciucă. Pe ordinea de zi sunt numai hotărâri de guvern, printre care și cea privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Andrei Șerban este acum, în direct, cu detalii despre agenda executivului. Bună dimineața!
Reporter: Bună dimineața! Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune guvernului să prelungească starea de alertă din 14 decembrie în condițiile actuale care prevăd și ca piețele să funcționeze și în interior. Imediat după ce guvernul va adopta hotărârea privind starea de alertă, ministrul sănătății va emite un ordin legat de activitatea pârtiilor de schi. Ele vor fi deschise, dar se va urmări evitarea aglomerării, care este principalul mod de a se evita răspândirea noului virus.
Pe ordinea de zi a ședinței de guvern se mai află și o hotărâre privind exproprierea tuturor imobilelor proprietate privată de pe varianta de ocolire Timișoara Sud și o altă hotărâre care aprobă indicatorii tehnico-economici ai unui amplu program de montare a unor panouri care vor reduce zgomotul pe drumurile naționale./ahincu/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (11 decembrie)