Steroizi descoperiţi într-o maşină ce aparţine Ambasadei Republicii Moldova la Moscova

Realizator: Scandal cu steroizi în Republica Moldova. Ambasadorul moldovean la Moscova a fost rechemat, după ce într-un microbuz al ambasadei au fost descoperite 350 de kilograme de steroizi anabolizanţi care urmau să ajungă în Rusia.
Reporter: Guvernul Republicii Moldova a decis, mercuri, să-şi recheme ambasadorul de la Moscova, după ce 350 de kilograme de steroizi anabolizanţi au fost decoperite ascunse într-un microbuz al ambasadei. Autoturismul a fost oprit la graniţa cu Ucraina în timp ce se îndrepta către Rusia. Servicul vamal moldovean afirmă că steroizii au o valore de piaţă de aproximativ opt milioane de lei moldoveneşti. Microbuzul, care avea numere de înmatriculare diplomatice, a fost oprit la frontiera ucraineană, sâmbătă, iar şoferul a fost reţinut pentru 72 de ore.
După ce în urmă cu trei ani l-a propus pe Andrei Neguţa în funcţia de ambasador la Moscova, preşedintele încă în exerciţiu, Igor Dodon, a declarat acum că diplomatul trebuie revocat din funcţie.
Igor Dodon: Consider că aceasta este o ruşine pentru Republica Moldova. El trebuie să fie retras şi să răspundă dacă este vinovat, conform legislaţiei Republicii Moldova./lazard/pvelisar

 

B 1 TV (11 decembrie)