CFR Călători introduce noi rute cu ocazia modificării mersului trenurilor

Realizator: Noul mers al trenurilor intră în vigoare de la miezul nopţii. CFR Călători va introduce cu acest prilej curse între capitală și județele Moldovei, dar și una pe ruta Brașov-Constanța. O noutate o reprezintă și trenurile care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni.
Reporter: Alexandru Lancuzov – 36 de perechi de trenuri vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, linia nou construită urmând să fie deservită de CFR Călători și alți doi operatori privați. Automotoarele vor avea program non-stop, cu o durată a călătoriei de 20-25 de minute, însă cadența este stabilită la 40 de minute pentru că linia este simplă, neelectrificată. Un bilet costă 4 lei pe călătorie, deocamdată fără opțiunea de abonament. Tot din acest weekend intră în circulație Tomis Express și Ștefan cel Mare Express, două garnituri cu mers de Intercity.
Dan Costescu, director general CFR Călători: Trenul Intercity Ștefan cel Mare are grupe de la Suceava și de la Iași. De exemplu, pentru Suceava la cinci ore și 35 de minute, la Iași undeva în jur de șase ore pentru acest tren. Sunt vagoane modernizate, cu aer condiționat, cu prize, cu uşi automate, cu toalete ecologice. În aceeași situație este și celălalt tren care leagă Brașovul de Constanța, Intercity Tomis, un mare progres cu aproape o oră pe total parcurs. Avem acum doar patru ore și 30 de minute față de cinci ore și 30 de minute în anii trecuți. Între Brașov și București, de exemplu, suntem acum la două ore şi şapte minute.
Reporter: Noul mers al trenurilor va fi valabil un an, până la 11 decembrie 2021./ilixandru/denisse

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 decembrie)