„M-am dezîndrăgostit de actorie”, a declarat Gwyneth Paltrow într-un interviu acordat postului de radio Sirius XM, motivându-şi astfel alegerea de a-și lua rămas bun de la cinema.
„Cred – a spus actriţa – că atunci când ești în centrul atenţiei, când ai 26 de ani și ești o persoană care-şi dă tot timpul termene limită şi care, sincer, nu iubește atât de mult să fie actriţă, se întâmplă să-ţi vină să te întrebi: ‘Acum cine trebuie să fiu? Ce sunt ? Încotro mă îndrept?’ „.
Paltrow a explicat şi că după ce a câștigat Oscarul în 1999 pentru filmul Shakespeare în love şi-a pierdut sensul orientării şi că nu a ajutat-o faptul că a lucrat cu o persoană precum Harvey Weinstein, producătorul de film care a căzut în dizgraţie după ce numeroase actriţe l-au acuzat de hărțuire sexuală și agresiune.
În 2017, Paltrow l-a învinovăţit pe Weinstein de fapte care datează de pe vremea când de-abia se lansase în cariera de actriţă și a dezvăluit şi că iubitul ei de atunci, Brad Pitt, l-a amenințat pe producător din cauza acestor fapte.
Ultimul rol al lui Paltrow a fost în 2015 în „Mortdecai”, după care a jucat rolul Pepper Potts în seria „Avenger Infinity War” și „Endgame”, precum și în „Spider-Man: Homecoming”. (www.ansa.it – 11 decembrie)/cpaunel/rcostea