Realizator: Cel mai aprig oponent al liderului de la Krtemlin vine cu noi informaţii, dar şi acuzaţii dure cu privire la tentativa de asasinare asupra sa. Dizidentul rus Aleksei Navalnîi susţine că a identificat o întreagă echipă de agenţi ai serviciilor secrete ruse care ar fi îndeplinit ordinul direct al preşedintelui Vladimir Putin.
Reporter: Într-o înregistrare postată pe Youtube, Aleksei Navalnîi susţine că a fost de mai multe ori ţinta serviciului rus de securitate. Mai mult, el susţine că ştie exact echipa care a dus la îndeplinire ordinul direct al lui Putin.
Aleksei Navalnîi: Ştiu cine a vrut să mă ucidă! Ştiu unde trăiesc. Ştiu unde lucrează. Le ştiu numele lor reale. Le ştiu chiar şi numele lor false. Acestea sunt fotografiile. Este o povestea unui grup de criminali din Serviciul Federal de Securitate, care include doctori şi chimişti, despre care ştiu că au vrut să mă ucidă în mai multe dăţi şi care aproape că mi-au ucis soţia. Dar sigur ei nu vor spune asta la televizor, având în vedere că acest grup primeşte ordine direct de la preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.
Reporter: Navalnîi îşi susţine afirmaţiile prin diferite înregistrări telefonice şi date ale pasagerilor companiilor aeriene pe care le consideră o dovadă a faptului că a fost urmărit de agenţii FSB. În plus, dizidentul spune că a găsit şi motivul pentru care Putin i-ar fi dorit moartea.
Aleksei Navalnîi: La mijlocul lunii decembrie 2016 am declarat că vreau să candidez. Putin decide că merit să fiu ucis pentru asta şi desemnează pentru misiune acest grup din FSB. Pentru a face cât mai neclară cauza morţii, ei au decis să mă otrăvească cu o armă chimică. Probabil că au pregătit această operaţiune şi au aşteptat doar ordinul pentru a-l duce la îndeplinire.
Reporter: În ciuda acestor afirmaţii, dar şi a faptului că mai multe laboratore independente au confirmat faptul că dizidentul rus a fost victma unui atac cu o neurotoxină extrem de letală, Rusia a negat tot timpul orice fel de implicare în acest caz. UE a convenit să sancţioneze şase persoane şi o companie rusescă în urma otrăvirii opozantului rus Aleksei Navalnîi, iar cel mai înalt oficial de pe acestă listă este chiar şeful Serviciului Federal de Securitate din Rusia./lazard/ilapadat

(2) ROTV:

ROMÂNIA TV (16 decembrie, ora 7:49) –