Dodon a semnat Legea privind reducerea vârstei de pensionare în Republica Moldova

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi că hotărârea privind reducerea vârstei de pensionare trebuie să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2022, dacă opoziția nu va contesta în instanță legea semnată.

Potrivit RIA – Novosti, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat ieri hotărârea privind reducerea vârstei de pensionare de până la 62 de ani pentru bărbați și 57 de ani pentru femei. După cum a afirmat președintele Dodon, el a luat decizia ca această hotărâre să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2022, deoarece înțelege că „scăderea vârstei de pensionare ar putea crea probleme pentru bugetul de stat”.

„Am luat un an (rezervă – n. trad.) pentru ca împreună cu guvernul și partenerii să găsim o soluție – de unde să luăm bani și cum să asigurăm funcționarea sistemului de pensii din Republica Moldova”, a declarat Dodon în mesajul video postat pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

Șeful statului a arătat că a semnat deja această lege, însă este posibil ca opoziția să o conteste în instanță, dacă va găsi argumentele potrivite./snicolau/gpodea

www.ria.ru – 18 decembrie