PNL, USR PLUS și UDMR au căzut de acord asupra noului executiv

Realizator: PNL, USR PLUS și UDMR au căzut de acord asupra noului executiv. Va fi condus de liberalul Florin Cîțu, vor fi doi vicepremieri de la USR PLUS și UDMR și 18 ministere. S-a căzut de acord și asupra celor mai importante funcții în stat. Amalia Bojescu are detalii:
Reporter: Liberalii vor avea prim-ministru în persoana lui Florin Cîțu și nouă ministere: Apărare, Externe, Finanțe, Interne, Educație, Energie, Agricultură, Cultură și Muncă, iar președintele PNL, Ludovic Orban, este propus pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.
Ludovic Orban: Important este spiritul de echipă, solidaritatea și coeziunea în punerea în practică a programului de guvernare, care a progresat. Echipa de program de guvernare a făcut progrese semnificative și suntem convinși că în zilele următoare atât echipa de negociere politică, cât și echipa pentru programul de guvernare va finaliza munca pentru a oferi României în următorii patru ani de zile dezvoltarea pe care o așteptăm cu toții.
Reporter: USR PLUS va avea funcția de președinte al Senatului și va conduce şase ministere: Justiția, Transporturile, Sănătatea, Cercetarea, Economia și Turismul. Liderul Dan Barna va fi și vicepremier în noul guvern.
Dan Barna: Ziua de astăzi s-a dovedit a fi un pas important spre o coaliție stabilă și spre o coaliție care să își asume guvernarea în această perioadă. Am găsit, spunem noi, cea mai bună soluție pentru a avea o majoritate parlamentară și un guvern care să aibă și competența, și echilibru, și forța de reprezentare.
Reporter: UDMR are trei ministere: cel al Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Mediului și Tineretului și Sportului, iar liderul Kelemen Hunor va fi și vicepremier în noul executiv.
Kelemen Hunor: Sunt convins că în următorii ani vom reuși să asigurăm atât investițiile necesare pentru a crește economia, vom reuși să avem locuri de muncă în siguranță, vom reuși să investim în educație și sănătate.
Reporter: Negocierile vor continua pentru elaborarea programului de guvernare./ahincu/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 18 decembrie)