Prezentarea oficială a noului Centru Naţional de Stocare a vaccinului anti COVID-19

Centrul Național de Stocare a vaccinului anti COVID-19 este prezentat astăzi oficial presei. Evenimentul are loc chiar la această oră în prezența jurnaliștilor, dar și a unor oficiali de rang înalt. Adriana Turea este la faţa locului şi ne oferă acum detalii în direct. Bună ziua, Adriana.

Reporter: Bună ziua. Aşteptăm declaraţiile de la finalul prezentării Centrului Naţional de Stocare a vaccinului COVID 19 din cadrul Institutului Cantacuzino. Acesta este locul unde vor veni majoritatea dozelor de vaccin şi de unde vor fi redistribuite către centrele regionale.

Sursă foto: MApN

În acest moment, în Institutul Cantacuzino sunt nouă containere cu o capacitate de 150 mii de doze fiecare, în țară mai sunt șase centre regionale de stocare, fiecare cu capacitatea de 200 de mii de doze.

Avizarea Institutului Cantacuzino ca centru naţional de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor și stocare și montare a ultracongelatoarelor de stocare la minus 80 de grade.

Conform ultimelor anunțuri făcute de Agenția Europeană și de Comisia Europeană, autoritățile așteaptă să primească vaccinul COVID-19 în perioada 26-31 decembrie. Dozele de vaccin alocate primei tranşe simbolice, după cum spun oficialii, vor fi distribuite în cele 10 unități medicale de fază întâi pentru vaccinarea personalului medical./apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 decembrie