Întrevedere Viktor Orbán – Hunor Kelemen, la Budapesta

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, preşedinte al FIDESZ, l-a primit sâmbătă după-amiaza, în fosta mănăstire carmelită din Budapesta, pe preşedintele UDMR, Hunor Kelemen – a informat şeful Biroului de Presă al Cancelariei Premierului Ungariei, secretarul de stat Bertalan Havasi.

Purtătorul de cuvânt al lui Viktor Orbán a precizat că, din cauza pandemiei, întâlnirea premierului Ungariei cu liderii comunităţilor maghiare, care are loc în fiecare an înainte de Crăciun, a fost amânată, astfel încât întrevderea cu preşedinte UDMR a reprezentat o compensare parţială.

În cadrul discuţiilor, Viktor Orbán şi Hunor Kelemen au fost de acord că rezultatul bun obţinut de UDMR la alegerile parlamentare a dat posibilitatea ca această formaţiune politică să îndeplinească un rol important în politica internă românească. Preşedinţii FIDESZ şi UDMR şi-au exprimat convingerea că pariciparea UDMR la guvernare va întări şi va îmbunătăţi relaţiile între România şi Ungaria – a declarat Bertalan Havasi./ademeny/gpodea

MTI – 19 decembrie