La numai 18 ani suferă de LEUCEMIE

Când ai 18 ani te gândești la distracții, petreceri cu prietenii, cât mai multe ieșiri în oraș, planuri de viitor… Ai toată viața înainte și nu știi ce să faci mai întâi. Nu și dacă ești oprit din avântul tineresc de o boală necruțătoare.

Totul a început cu ceea ce părea o banală răceală. Stările de slăbiciune, durerile de gât și puțina febră pe care le manifesta Roman Burdiuc nu erau semne pentru ceva grav, dar simptomele au continuat cu amețeli, pierderi de cunoștință și chiar convulsii.

Și medicii au crezut că e o simplă gripă, motiv pentru care i-au administrat tânărului antibiotice. Erau siguri că va trece totul cât de curând. Din păcate, starea băiatului s-a agravat. Întregul corp i s-a acoperit cu noduli dureroși de până la 2 cm. A fost momentul în care pentru toată lumea era clar că nu poate fi doar gripă.

Roman abia se mai ținea pe picioare când i-au luat sânge, iar pe 14 mai a primit vestea cumplită: are leucemie.

De atunci a început o luptă grea. În loc de distracție, tinerețea lui Roman e marcată de suferință, în loc de bucurii specifice vârstei a primit dureri care par să nu se mai încheie.

La 18 ani dă dovadă de o răbdare enormă, de putere și vitejie. Zilnic îndură nenumeroase injecții, hemoragii interne și externe, insomnie, căderea părului, inflamații ale organelor. Acum câteva zile, i-a paralizat jumătate din față.

Toate acestea le îndură zilnic copilul meu, în loc să se bucure de viață, e la un pas de moarte. Îmi e sfâșiat sufletul de durere! Dacă ar fi posibil, aș dori din suflet să îi iau toată durerea și toată boala, aș da orice să îl știu sănătos, spune cu lacrimi în ochi femeia care i-a dat viață și l-a crescut.

Viața lui Roman depinde de un transplant medular, iar medicii îl așteaptă urgent la clinică. Transplantul și tratamentul post-operator costă 75000 de euro , o sumă mult prea mare pentru posibilitățile familiei Burdiuc în momentul de față familia mai are datorii la clinică în valoare de 29.000 de euro.

Într-o viață întreagă nu aș putea strânge atâția bani. De ce, Doamne, viața lui depinde de niște hârtii? Mă închin în fața tuturor, ajutați-ne, vă rugăm, să ne tratăm copilul, spune disperată mama tânărului.

Nu putem fi indiferenți la suferința acestui băiat, acestei familii. Viața unui tânăr nu trebuie să fie durere și chin, ci bucurie, speranță și un viitor frumos. Împreună îi putem oferi această șansă lui Roman prin orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă”, fie prin card bancar, fie prin PayPal sau contract de sponsorizare.

De asemenea, cei cei care vor să ajute pe termen lung au la dispoziție posibilitatea plății recurente. Pe durata unei campanii, se poate dona constant o anumită sumă pentru cazul umanitar ales.

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați  la detalii plată/mențiune-Roman Burdiuc