Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că țara noastră este pregătită să înceapă imunizarea pe 27 decembrie

Realizator: Agenţia Europeană pentru Medicamente decide astăzi dacă avizează vaccinul anti-COVID-19 dezvoltată de Pfizer BioNTec, aprobat și utilizat deja în Marea Britanie, Statele Unite, Canada sau Israel. Un prim lot simbolic, de 10.000 de doze, este aşteptat să ajungă la București pe 26 decembrie, ca o zi mai târziu să înceapă campania națională de vaccinare. Dozele din prima tranșă vor fi suficiente pentru imunizarea personalului medical din cele 10 spitale de boli infecțioase din țară aflate în linia întâi a eforturilor de combatere a pandemiei – a anunțat coordonatorul Campaniei națională de vaccinare Valeriu Gheorghiță. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că țara noastră este pregătită să înceapă imunizarea pe 27 decembrie:
Nelu Tătaru: De la nivelul Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităților de Vaccinarea împotriva COVID-19 se lucrează în aceste momente la etapa de comunicare, comunicare care se face la nivel de fiecare grupare populațională. Sunt în acest moment în desfășurare acele conferințe online cu tot ce înseamnă corp medical pentru a avea și suportul lor în această activitate, pentru a înțelege ce înseamnă vaccinarea, ce înseamnă efecte secundare, ce înseamnă imunizarea și când vom putea vorbi de o imunizare la nivel populațional.
Realizator: Mai multe informații despre vaccinarea împotriva COVID-19 sunt disponibile pe platforma națională dedicată vaccinare-covid.gov.ro. Despre campania de imunizare şi stadiul în care se află pregătirile vom afla detalii şi de la premierul interimar Nicolae Ciucă, invitat în rubrica „Apel matinal”.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 decembrie)