Clujul are al doilea cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19, dar rata de infectare continuă să scadă

Realizator: Puțin peste 5.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunțate la prânz de autorități, cele mai multe și azi în București – 819, dar capitala se menține pentru a treia zi la rând sub pragul de 1.000 de persoane nou infectate și are mai puțin de 6 cazuri la mia de locuitori ca incidență a infectărilor la 14 zile. Doar Ilfovul se mai menține peste acest prag, iar în total sunt şapte județe care figurează ca zone roșii cu rată a îmbolnăvirilor de peste 3 la mie.
Clujul are azi al doilea cel mai mare număr de cazuri noi la nivel național, mai bine de 300, dar autoritățile județene spun că situația este și urmare a volumului mare de teste efectuate, peste 1.500. În plus, rata de infectare continuă să scadă. Dacă în urmă cu o lună depășea 7 cazuri la mia de locuitori, astăzi este de aproape 4, 4 în Cluj.
Reporter: Claudiu Pădurean: Rata de infectare a scăzut și datorită măsurilor luate de autorități. Pentru diferite perioade de timp, municipiul Gherla, dar și comune precum: Chinteni, Sic, Săvădisla, Sâncraiu, ori Izvorul Crișului au fost în carantină. Însă există în continuare localități cu o rată mare a infectării, așa ar fi Cluj-Napoca, ori comunele Feleacu și Negreni. În cele două comune menționate rata incidenței este mai mare de 6, iar în Cluj Napoca este aproape 6 la mia de locuitori. Totuși, încă lucrurile sunt ținute sub control. În acest moment, în spitalele COVID din județ sunt internați 680 de pacienți dintre care 82 pe secțiile ATI. În aceste secții sunt disponibile mai mult de 100 de paturi.#HUN/ahincu/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (22 decembrie)