PSD nu se va prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni – a anunțat liderul formațiunii, Marcel Ciolacu

Realizator: PSD nu se va prezenta la consultările cu șeful statului – a anunțat liderul formațiunii, Marcel Ciolacu. El a declarat că s-a format deja o majoritate de conjunctură care nu are, în opinia sa, legitimitate în fața românilor. Liderul social-democraților a declarat totodată faptul că președintele Klaus Iohannis s-a implicat activ în formarea noii coaliții de centru-dreapta.
Marcel Ciolacu: Partidul Social Democrat va intra total în opoziție. Vom face o opoziție dură, cum merită românii să fie reprezentați de către Partidul Social Democrat şi vedem că actualul CDR nu are nicio soluție, nici pentru criza sanitară, nici pentru criza economică. În continuare, așteptăm programul de guvernare al noului CDR și, nu în ultimul rând, așteptăm bugetul de stat care, cu siguranță, va fi un buget al austerității.
Realizator: Marcel Ciolacu a mai spus că este atributul actualei majorității să impună un calendar pentru învestirea noului guvern în parlament. Potrivit programării anunțate de Administrația Prezidențială, PSD ar fi trebuit să deschidă seria consultărilor de la Palatul Cotroceni peste o oră. Următoarele întâlniri vor fi cu PNL de la ora 15:30, apoi cu delegațiile USR PLUS, Alianței pentru Unirea Românilor și cu reprezentanții Grupului minorităților naționale reprezentate în parlament./ahincu/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 22 decembrie)