Sondaj IRES privind modul în care românii îşi vor petrece sărbătorile de iarnă

Realizator: Unul din doi români spune că pandemia de COVID i-a stricat planurile de Crăciun – relevă rezultatele unui sondaj realizat de Institutul Român de Evaluare și Strategie, IRES. Cel mai dorit cadoul este, pentru unul din zece români, sănătatea sau dispariția pandemiei.
Reporter: Arina Petrovici – Sondajul IRES mai arată că românii păstrează și în acest an, în mare măsură, obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă. 85% vor găti un meniu special de Crăciun, 84% vor împodobi bradul. Şase din 10 români vor primi și anul acesta colindători, 42% vor merge la biserică, 26% vor avea musafiri, iar șapte procente spun că vor merge ei înșiși la colindat. Unul din zece români spune că pentru Crăciunul din acest an își dorește sănătate sau să dispară pandemia. Unul din doi români se plânge că această criză i-a afectat planurile de Crăciun, iar 43% spun că le-a fost distrus și Revelionul, astfel, 63% dintre respondenți declară că vor petrece seara și noaptea dintre ani acasă, doar cu cei cu care locuiesc. Unul din cinci români va avea invitați acasă, rude sau prieteni, și doar unul din 100 de români spune că își va petrece Revelionul la o cabană sau la un hotel.
Realizator: Ancheta a fost realizată în perioada 15 și 17 decembrie telefonic, pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.755 de oameni şi are o marjă de eroare de plus-minus 2,34%./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 decembrie)