Membrii noului cabinet condus de Florin Cîțu au avut o primă întâlnire la Palatul Victoria

Realizator: Membrii noului cabinet, condus de Florin Cîțu, au avut, în această seară, o prima întâlnire la Palatul Victoria, în care premierul a prezentat câteva elemente din programul zilelor următoare. Şeful guvernului a amintit câteva proiecte de acte normative pe care miniștrii la vor dezbate în ședința executivului de săptămâna viitoare și care se referă la combaterea efectelor negative ale pandemiei de COVID-19 și la proiecția bugetului pe anul viitor.
Reporter: Andrei Șerban: Prima ședință a guvernului Cîțu va avea loc miercurea viitoare, de la ora 13:00. Pe ordinea de zi, noul cabinet și-a propus să introducă proiectul unei ordonanțe de urgență care va prelungi programul IMM Invest până la 30 iunie 2021 și un alt act normativ care aprobă o schemă de ajutor de stat pentru marile companii care au avut pierderi din cauza pandemiei cu COVID-19. Tot o schemă de ajutor de stat vrea guvernul Cîţu să aprobe săptămâna viitoare și pentru domeniul HoReCa. Un alt proiect de ordonanță de urgență va prelungi investițiile care sunt făcute prin Programul Național de Dzvoltare etapa întâi, care ar urma să se încheie la sfârșitul acestui an.
Mâine, miniștrii noi se vor prezenta la ministerele lor pentru a participa la procesul de predare-primire a mandatelor, iar premierul Florin Cîțu le-a cerut în această seară să înceapă imediat procedura de avizare a actelor normative pentru ședința de guvern de săptămâna viitoare./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (23 decembrie)