Realizator: Membrii noului guvern, condus de liberalul Florin Cîțu, au depus în această seară jurământul la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis le-a atras atenția miniștrilor că românilor li s-au promis reforme importante în educație, sănătate, și marile sisteme publice, reducerea birocrației, dar și obiective pe termen mai scurt, precum combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, și relansarea economiei prin folosirea înțeleaptă a fondurilor europene. Klaus Iohannis a insistat că aceste ținte trebuie livrate:
Klaus Iohannis: Noul parlament, noul guvern, împreună cu mine, împreună cu toate autoritățile statului, vom face ce am promis. Vom face reformele, vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative, toate în beneficiul cetățeanului. S-a închis ciclul în care noi, cei de aici, ne-am angajat și am promis. Acum, la sfârșitul acestui ciclu, vă spun sincer: ‘La treabă’!
Realizator: Miniștrii cabinetului Cîțu merg acum la Palatul Victoria, pentru o primă reuniune a executivului.
Amintim că noul executiv, susținut de coaliția majoritară de centru-dreapta, a primit în această seară votul de încredere al parlamentului, cu 260 de voturi pentru și 186 împotrivă. PSD și AUR au votat împotriva învestirii./ahincu/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (23 decembrie)