Recomandările şefului DSU, Raed Arafat, pentru cei care vor participa la întâlniri de Crăciun şi Anul Nou

Medicii şi autătităţile atrag atenţia că infectarea cu noul coronavirus nu se oprește de Crăciun și Anul Nou.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, recomandă evitarea vizitelor de sărbători, deoarece astfel pot fi expuse îmbolnăvirii persoanele în vârstă, predispuse la forme mai gravă de boală. Într-o intervenție la Digi 24, el i-a sfătuit pe cei care participă totuși la astfel de întâlniri să respecte câteva recomandări.

Raed Arafat: Să deschidă geamurile. Va fi la frig, bineînțeles, dar să deschidă geamurile. Dacă vin oameni din altă casă, unde nu stai cu ei de regulă, cu excepția momentului în care se mănâncă și unde trebuie totuşi să se păstreze o distanță, purtarea mastii, care știm că e foarte greu.

Poate că unii spun că exagerăm cu aceste recomandări, dar sunt recomandări care au fost menționate inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății.

Dar rămâne recomandarea de bază – să nu se expună, pentru că astfel de întâlniri pot expune și persoanele în vârstă, pot expune și persoanele apropiate și pot să ducă ca o parte din aceste persoane să ajungă în spitale, pe mâna medicilor și poate chiar într-o stare foarte gravă./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 decembrie