Românii blocați în Marea Britanie vor putea reveni pe continent după ce Franța și-a redeschis frontiera

Românii blocați timp de două zile în Marea Britanie pot reveni de azi pe continent. Franța și-a redeschis frontiera după un acord cu Regatul Unit, prin care impune celor care intră în țară un test negativ la SARS-CoV-2 din cauza noii variante mai contagioase a coronavirusului.

Sistemul britanic de sănătate ajutat de armată a deschis centre de testare rapidă pentru a debloca traficul supraaglomerat. Sute de șoferi români de tir au rămas în parcările tixite sau în șirul nesfârșit de camioane de pe autostrada care leagă Londra de capătul Eurotunelului de la Folkestone. Florian Catană a descris pentru BBC condițiile dificile de așteptare și s-a arătat îngrijorat că nu își va petrece sărbătorile cu familia.

Florian Catană: Poate vor trebui să facă Crăciunul fără mine. Soția înțelege, dar fiica mea e prea mică. Tocmai am vorbit cu ea la telefon și mi-a cerut să fiu acasă în 10 minute.

Realizator: Potrivit corespondentei RRA la Londra, o echipă consulară i-a ajutat pe șoferii români cu apă, mâncare, măști și dezinfectant. Corespondenta RRA la Paris transmite că și ceilalți pasageri testați negativ în ultimele trei zile pot intra în Franța din această dimineață, odată cu reluarea traficului aerian, maritim și feroviar./cmorozanu/schelaru