A murit actorul francez Claude Brasseur

Franța îl plânge pe Claude Brasseur. Actorul francez care, în peste 60 de ani de carieră, a jucat în mai bine de 110 filme, a încetat din viață la vârsta de 84 de ani.
„Claude Brasseur s-a stins din viașă azi, la vârsta de 84 de ani, în pace și liniște, înconjurat de cei dragi”, a declarat agentul său pentru „France Presse”, precizând că artistul nu a fost victima coronavirusului.
Actorul va fi înmormântat la Paris, în conformitate cu reglementările sanitare, și se va odihni alături de tatăl său, actorul Pierre Brasseur, la cimitirul Père-Lachaise, a declarat responsabila agenției Time Art, Elisabeth Tanner.
În 1977, actorul născut pe 15 iunie 1936 în Neuilly-sur-Seine, a primit premiul César pentru cel mai bun rol secundar în comedia „Micile păcate”, apoi consacrarea, trei ani mai târziu, cu Premiul César pentru cel mai bun actor în filmul „Război între polițiști”. Printre numeroasele roluri interpretate de marele actor francez, pe care astăzi Franța și-l amintește cu doliu și emoție, se află și cel din „Vremea merelor”, ca tată al unei tinere Sophie Marceau. Claude Brasseur este fiul actorilor Pierre Brasseur și Odette Joyeux. (www.ansa.it – 22 decembrie 2020)/oavram