Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că de Crăciun nu vor fi restricţii noi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că de Crăciun nu vor fi restricţii noi şi a făcut un apel la respectarea celor actuale.

După şedinţa de de lucru cu premierul şi alţi responsabili pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, şeful statului a explicat că deşi în ultimele zile au fost relativ mai puţine infectări, nu se poate spune că situaţia e bună, mai ales că un număr mare de români bolnavi de COVID sunt la Terapie Intensivă. Klaus Iohannis a mai anunţat că în Romania şi în restul Uniunii Europene începe campania de vaccinare anti-COVID-19 chiar în această duminică, pe 27 decembrie:

Klaus Iohannis: Se începe cu o primă tranșă, mai degrabă simbolică, dar deja, imediat după Crăciun, încep să vină următoarele tranșe de vaccin şi așa se va continua până când toată populația beneficiază de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene și noi, și experții, recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 24 decembrie