Consecințele exceselor alimentare pot fi extrem de grave pentru sănătate

Ca în fiecare an de Crăciun, când se pregătesc mâncăruri tradiționale, bogate în grăsimi, medicii recomandă ca toate acestea să fie consumate cu moderație. Ei atrag atenția că, fără cumpătare, consecințele exceselor alimentare pot fi extrem de grave pentru sănătate. Nici băuturile alcoolice, în cantități mari, nu sunt indicate.

Reporter: Adriana Turea – De sărbători, mai ales că nu ne putem deplasa foarte mult, există riscul unui consum mai mare de alcool. Directorul Serviciului de Ambulanță București Ilfov, doctor Alis Grasu, ne îndeamnă la moderație.

Alis Grasu: Consumul de alcool trebuie evitat. Alcoolul dăunează grav sănătății, cum permanent ne spun chiar reclamele de la televizor și este un lucru real, iar pe de altă parte, o tentație foarte mare în această perioadă o reprezintă vinul fiert. Sigur, vinul fiert, mai ales vinul roșu, este un aliment sănătos, dacă se consumă într-o cantitate moderată, respectiv cel mult un pahar pe zi, stimulează sănătatea inimii, nu are grăsimi, are doar 100 de calorii, ceea ce reprezintă mai puțin decât un capuccino./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 decembrie