Pașii de urmat după sosirea vaccinului anticovid-COVID-19 la Institutul Cantacuzino din București

Realizator: Sosirea vaccinurilor în capitală ar urma să aibă loc în această dimineață, în jurul orei 8:00, în prezența premierului Florin Cîțu. Momentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a Guvernului. Janina Varodin, farmacist la Institutul Cantacuzino, a explicat care sunt pașii următori.
Janina Varodin: În momentul în care va ajunge în depozit la noi vor urma procesele de recepţie, după care va fi depozitat în congelatoarele noastre, la temperaturi foarte joase, de minus 75 de grade. Ulterior va urma procesul de livrare către centrele regionale, din țară, din cadrul spitalelor militare, iar necesarul de doze de vaccin care vor fi administrat pacienților va fi gestionat de către centrele de vaccinare din țară. Transportul se va realiza cu structuri din cadrul Ministerului Apărării Naționale, în condiții controlate de temperatură și de siguranţă maximă.
Realizator: Vaccinarea va începe mâine în 10 spitale de boli infecțioase din toată țara, aflate în prima linie de luptă împotriva COVID-19. La fel se va întâmpla în toate statele Uniunii Europene.#HUN/rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 decembrie)