Mesaj al Papei Francisc în a doua zi de Crăciun

„AFP PHOTO / VATICAN MEDIA”

Papa Francisc a vorbit astăzi, în mesajul său din a doua zi de Crăciun, despre iertare şi s-a rugat pentru creştinii persecutaţi pentru credinţa lor. Vorbind din interiorul Bibliotecii Palatului Apostolic de la Vatican, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe oameni să respecte normele sanitare menite să combată pandemia de COVID-19.

Reporter: Papa Francisc solicită cetățenilor să respecte restricțiile impuse de autorități pentru a opri pandemia actuală și aduce din nou în centrul atenției persecuțiile împotriva creștinilor, care nu dau semne de diminuare. În ziua de Sfântul Ștefan la catolici, Suveranul Pontif amintește de acest martir, care continuă să aducă lumină în întuneric.
Papa Francisc: Există persoane care răspund la rău prin bine, care nu cedează în fața violenței și a minciunii, dar rup spirala urii prin blândețea iubirii.
Reporter: Papa Francisc reflectează apoi asupra iertării:
Papa Francisc: Este o dovadă că gesturile de dragoste schimbă istoria, chiar și cele mici, ascunse, de zi cu zi, pentru că Dumnezeu călăuzeşte istoria prin curajul smerit al celor care se roagă, iubesc și iartă. Se aplică și pentru noi. Când vedem că ceva nu merge, în loc să criticăm, să bârfim și să ne plângem, să ne rugăm pentru cei care au greșit și pentru acea situație dificilă.(Corespondenţă din Roma – Reporter: Elena Postelnicu) /dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -26 decembrie