Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, vrea o analiză a modului de aplicare a Codului Administrativ

Realizator: Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, vrea o analiză a modului de aplicare a Codului Administrativ, la aproape un an și jumătate de la intrarea în vigoare. Ministrul dezvoltării se declară nemulțumit de mai multe aspecte, inclusiv în ce privește folosirea limbii materne și spune că au fost anulate unele drepturi pentru minorități.
Attila Cseke: Este vorba despre drepturi câștigate. Acest principiu al dreptului câștigat existent în dreptul european şi în legislația din România prin care dacă ai atins la un moment dat o anumită pondere a minorității respective într-o anumită unitatea administrativ teritorială rămâne drept câștigat și după ce eventual acea pondere nu mai există. Este un drept care era conferit minorităților naționale, aflat în vigoare din 2006. În forma care a ieșit din Guvern anul trecut, prin Ordonanța 57, a fost, ca să spun așa, desființat.
Realizator: Declarația a fost consemnată de reporterul Radio România Actualităţi, Alexandru Lancuzov. #HUN/ilixandru/sdm2

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 decembrie)