Soluţii în procesul de desființare a companiilor municipale Bucureşti

Realizator: Consilierii generali ai capitalei au parcurs în ședința de astăzi o serie de etape necesare desființării companiilor municipale create în mandatul fostului primar al capitalei, Gabriela Firea. Se încearcă găsirea unor soluții de reintegrare a angajaților care vor fi păstrați în subordinea primăriei Bucureștiului. Edilul general al capitalei, Nicușor Dan, spune că a ales ca procedură de desființare a companiilor municipale cea pe cale administrativă, deoarece este mai scurtă ca durată decât cea pe cale juridică.
Nicușor Dan: Acolo unde există servicii, fie delegate, fie contractate cu structuri ale primăriei, le vom înlocui cu structuri, cu contracte date prin licitații de pe piața liberă. Și în momentul în care aceste companii nu vor mai avea servicii publice și ele vor fi înlocuite de pe piață de servicii publice oferite de privați, în momentul acela o să putem să desființăm companiile municipale așa cum am promis. Este un proces mult mai rapid decât dacă ne-am duce în instanță şi am solicita lichidarea lor pe cale judecătorească.
Realizator: Consilierii generali din partea PSD nu au participat la lucrările ședinței, a transmis reporterul Atena Teognoste./ahincu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (28 decembrie)