Salariile bugetarilor au fost plafonate

Realizator: Este oficial. Salariile angajaților plătiţi de stat nu vor mai crește anul viitor, stabilește o ordonanță de urgență adoptată ieri de guvern. Sunt plafonate la nivelul din această lună și sporurile, compensațiile, primele și indemnizațiile de hrană sau merit. Ordonanța mai prevede că sunt amânate cu încă un an pensiile speciale ale primarilor. Guvernul a luat aceste decizii pentru a menține cheltuielile sub control și în același timp să poată să crească investițiile cu o țintă de deficit bugetar de 7% din PIB în 2021, a explicat premierul Florin Cîțu.
Florin Cîțu: Această ordonanță reprezintă o economie la buget de 17,6 miliarde de lei pentru anul 2021. Se menține în cuantum brut salariile și sporurile de care beneficiază personalul din administrația publică centrală și locală, inclusiv persoanele care ocupă funcții de demnitate publică și funcții asimilate acestora la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020.
Realizator: Guvernul și-a propus ca proiectul bugetului de stat pentru 2021 să ajungă în parlament spre sfârșitul lunii ianuarie, iar premierul a exclus asumarea răspunderii pe acest act normativ.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 decembrie)