Gerry Marsden a murit duminică la vârsta de 78 de ani

Gerry Marsden, solistul grupului britanic din anii 1960 Gerry and the Pacemakers, cunoscut pentru hitul „You`ll Never Walk Alone”, care a devenit imnul clubului de fotbal Liverpool, a murit ieri la 78 de ani. Familia a spus că el a murit în spital, după o infecție generalizată care nu a avut legătură cu COVID.
Reporter: Cariera lui Gerry Marsden a început în legendarul club de muzică live The Clover Club, unde The Pacemakers a cântat de aproape 200 de ori. A fost una dintre cele mai mari povești de succes din epoca Merseybeat, gen muzical care s-a dezvoltat în Regatul Unit la începutul anilor ’60, denumit așa după trupe din Liverpool și din zone de lângă râul Mersey din nord-vestul Angliei. În 1963, The Pacemakers a fost prima trupă care a ocupat primele trei poziții în top. Paul McCartney i-a descris Gerry și Pacemakers drept cei mai mari rivali ai Beatles pe scenele din Liverpool. Mi-l voi aminti întotdeauna cu un zâmbet, a spus Sir Paul McCartney în tributul adus lui Gerry Marsden. „Iar pentru Clubul de Fotbal din Liverpool, cuvintele lui Marsden vor trăi pentru totdeauna. Sunt parte a inimii și a sfuletului clubului”, au scris fanii pe rețelele de socializare.
Realizator: O evocare Gerry Marsden de Costi Dumăscu. În Uniunea Europeană, hitul „You`ll Never Walk Alone” a revenit în atenție după ce în primul val al pandemiei a fost difuzat simultan de toate posturile publice de radio. Un mesaj pentru toți oamenii, îndemnați să rămână în case izolați pentru a se apăra de coronavirus./ahincu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 4 ianuarie