Ministerul Educației va avea consultări cu reprezentanții elevilor privind redeschiderea școlilor

Realizator: În mai puțin de o săptămână se încheie vacanța de iarnă, iar elevii vor învăța tot online, așa cum au făcut de la începutul lunii noiembrie. În perspectiva viitorului semestru, Ministerul Educației anunță că săptămâna aceasta va avea consultări cu reprezentanții elevilor, ai studenților, ai profesorilor și ai părinților pentru a analiza scenariile care ar putea duce la redeschiderea școlilor. Ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu, ia în calcul varianta întoarcerii în clase în al doilea semestru, în funcție de situația epidemiologică.
Sorin Cîmpeanu: Ne dorim să putem avea cel de al doilea semestru organizat într-o manieră clasică. Cel de-al doilea semestru începe în învățământul preuniversitar în data de 8 februarie. Ne vom pronunța, foarte probabil, în cea de-a doua decadă a lunii ianuarie.
Realizator: Consiliul Național al Elevilor trage un semnal de alarmă, argumentând că școala online este obositoare și ineficientă; în plus, există numeroși elevi care nu au acces la educație pentru că lipsesc tabletele sau nu au conexiune la internet./rpatulea/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 ianuarie)