Condiţii pentru ocuparea posturilor de director de şcoală în județul Vrancea

Zeci de posturi de director școlar din județul Vrancea vor fi ocupate în baza unei noi proceduri care implică depunerea unui acord scris și a CV-urilor candidaților. Aspiranții la pozițiile de conducere în învățământ trebuie, de asemenea, să aibă o vechime minimă de patru ani și nu pot deține funcții politice. Gabriel Sava transmite:
Reporter: Pentru 79 de unități de învățământ preuniversitar din Vrancea și pentru alte două conexe, Palatul Copiilor și Clubul Școlar Sportiv, ambele din Focșani, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a demarat procedura de ocupare a posturilor de conducere care rămân vacante la începutul acestui an. Inspector Școlar, Cătălin Mocanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea:
Cătălin Mocanu: Începând cu data de 9 ianuarie 2021, la nivelul județului Vrancea încetează contractul manegerial pentru un număr de 76 de unități școlare din 113 existente la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Conform metodologiei de ocupare a acestor funcții, cadrele didactice pot depune la registratura Inspectoratului Școlar Județean Vrancea acordurile și CV-urile. Cadrele didactice aspirante trebuie să fie membre în Corpul Național al Experților în Management Educațional, dar în unitățile de învățământ în care experții nu doresc, pot participa cadre didactice titulare.
Reporter: Cadrele didactice care aspiră la un post de director trebuie să îndeplinească și o condiție de vechime de minim patru ani, trebuie să aibă minim gradul definitiv și nu pot deține o funcție de conducere în vreo formațiune politică./ahincu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 6 ianuarie)