Companiile care îşi permit să le acorde salariaţilor aflaţi în telemuncă suma de 400 de lei pe lună beneficiază de facilităţi fiscale

Angajatorii din România pot beneficia de anumite facilități financiare în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit ANAF, nu sunt impozabile sumele acordate salariaților care lucrează la domiciliu. Totodată, patronii care își testează angajații pot deduce costurile. Care este situația în Sălaj aflăm de la corespondentul nostru, Adrian Lungu.

Reporter: Reprezentanții mediului de afaceri și economiștii din Sălaj consideră importantă această facilitate pentru companiile care își permit să le acorde angajaților aflați în telemuncă suma de 400 de lei pe lună. Doctorul în economie Alexandru Tamba: Această sumă nu trebuie să fie justificată prin documente şi nu va fi o sumă care se va impozita la angajat și de asemenea este o cheltuială deductibilă la calculul impozitului pe profit.

Reporter: Şi cheltuielile cu testarea epidemiologică a salariaților sunt deductibile.

Alexandru Tamba: În momentul în care să spunem o societate plătitoare de impozit pe profit unde profitul se determină prin raportarea cheltuielilor deductibile la veniturile pe care le realizează unitatea, aceste cheltuieli cu testarea pentru virusul SARS-CoV 2 este o cheltuială deductibilă, este o cheltuială care se scade din venituri și numai după aceea se calculează impozitul pe profit.

Reporter: Facilităţile au intrat deja în vigoare, potrivit lucrătorilor fiscali.#HUN/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 ianuarie