Mesajul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, transmis cu prilejul Crăciunului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a transmis joi, 7 ianuarie a.c., un mesaj cu prilejul Crăciunului (de rit vechi, n.r.), prin intermediul căruia i-a felicitat pe toţi cetăţenii ruşi, pe creştinii ortodocşi cu ocazia Crăciunului, dorindu-le succes şi prosperitate. În mesaj, preşedintele a menţionat faptul că Biserica Ortodoxă Rusă și alte confesiuni creștine „acordă o atenție neobosită problemelor sănătății moral-spirituale ale societății, consolidând instituția familiei și educaţia generației tinere”.

„Președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, i-a felicitat pe cetățenii Rusiei cu prilejul Crăciunului ortodox , dorindu-le mari succese, prosperitate și împlinirea tuturor dorințelor”, a anunţat joi Serviciul de presă de la Kremlin, potrivit unui comunicat remis presei.

„Această minunată sărbătoare luminează lumea cu lumina bunătății și a iubirii, dăruieşte milioanelor de cetăţeni bucurie și speranță, îi readuce la valorile spirituale durabile. Le doresc creștinilor ortodocși, tuturor celor care sărbătoresc sărbătoarea Nașterii Domnului Hristos, succes, prosperitate şi împlinirea dorințelor”, se mai specifică în mesajul preşedintelui.

„Va felicit călduros cu ocazia Crăciunului, Naşterea Domnului Iisus Hristos. Această sărbătoare minunată luminează lumea cu lumina bunătății și a iubirii şi le dăruieşte milioanelor de cetăţeni bucurie şi speranţă, face să renască în noi cele mai bune sentimente, ne readuce către izvoarele spiritualităţii şi la tradiţii. Este perioada faptelor bune şi a gândurilor curate, a preocupării sincere faţă de cei apropiaţi şi faţă de cei care au nevoie de susţinere şi atenţie. Această sărbătoare poartă de secole lumina credinţei, a speranţei şi a iubirii. Ea ne adună în jurul valorilor moral-spirituale tradiţionale, care au un rol deosebit în istoria Rusiei şi sunt un sprijin pentru societatea noastră. Tradiţiile de familie şi cele populare, care sunt transmise din generaţie în generaţie, sunt strâns legate de această sărbătoare. De Crăciun ne aplecăm cu sinceritate către cei care au nevoie de ajutorul şi grija noastră” – se mai specifică în mesajul adresat creştinilor ortodocşi şi cetăţenilor Rusiei, cu prilejul Crăciunului, de către preşedintele Vladimir Putin. De asemenea, preşedintele le-a urat creştinilor ortodocşi multă sănătate, succes şi prosperitate.

Creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc pe 7 ianuarie Naşterea lui Iisus Hristos, relatează Agenţia de presă TASS./vdraguta/schelaru

Agenţia de presă TASS – 7 ianuarie