Premierul Bulgariei a comentat ezitările şefului statului privind data alegerilor parlamentare

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a comentat ezitările preşedintelui Rumen Radev cu privire la data desfăşurării alegerilor parlamentare. „Este foarte cinic să ceri medicilor să prezică evoluţia unei pandemii. Şeful statului a anunţat pe 7 decembrie şi apoi pe 19 decembrie că va programa alegerile legislative pentru data de 28 martie şi acum caută o modalitate de a le amâna”, a subliniat prim-ministrul bulgar.

Borisov a adăugat că pe data de 19 decembrie a fost înregistrat un vârf al infectărilor, dar până pe 7 ianuarie există o scădere, atât a numărului de persoane nou infectate, cât şi a numărului de pacienţi din unităţile de terapie intensivă şi de decese, însă a menţionat că nimeni nu poate să prevadă situaţia epidemiologică pe 28 martie.

„Dreptul preşedintelui este de a stabili data alegerilor”, a afirmat premierul, calificând apelul lui Radev la consultări politice pe această temă drept o încercare de „spălare pe mâini”. „Potrivit tuturor sondajelor, în acest moment GERB este prima forţă politică şi probabil acest lucru îl motivează pe preşedinte să caute modalităţi de a amâna alegerile”, a concluzionat Borisov./ddaniela/schelaru

www.bnr.bg – 7 ianuarie