Preşedintele Donald Trump a recunoscut că va pleca de la Casa Albă pe 20 ianuarie şi îi va preda puterea lui Joe Biden

Preşedintele american, Donald Trump, a recunoscut, în sfârşit, că va părăsi Casa Albă la 20 ianuarie şi îi va preda puterea lui Joe Biden.

Domnul Trump, care, în ultimele luni, a făcut în mod repetat afirmaţii nefondate cu privire la fraudarea alegerilor, a precizat că va asigura o tranziţie paşnică. Într-o înregistrate video publicată pe Twitter, domnul Trump a condamnat, totodată, „atacul odios” de miercuri asupra clădirii Capitoliului de la Washington.

Afirmaţiile contrastează puternic cu cele pe care liderul american le-a făcut în ziua respectivă, când i-a îndemnat pe susţinătorii săi să meargă în marş către Capitol Hill.

Potrivit corespondenţilor BBC, modul în care Trump vorbeşte în înregistrarea de pe Twitter sugerează că acesta citeşte de pe un script – unele voci au comparat înregistrarea cu clipurile cu ostatici, singura diferenţă fiind aceea că nu este îmbrăcat într-un costum portocaliu. „Preşedintele pare a spune vorbe pe care nu vrea să le rostească”, conchide editorul BBC pentru America de Nord./mbrotacel/schelaru

BBC – 8 ianuarie