Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, nu exclude invocarea celui de-al 25-lea Amendament

Vicepreședintele american, Mike Pence, nu exclude un efort de a invoca cel de-al 25-lea Amendament şi intenţionează să păstreze această opţiune pentru situaţia în care președintele Donald Trump devine mai instabil, a declarat o sursă apropiată vicepreședintelui.

Potrivit sursei, în echipa lui Pence există un anumit grad de îngrijorare cu privire la riscurile de invocare a celui de-al 25-lea Amendament sau chiar de declanşare a unui proces de punere sub acuzare, deoarece Trump ar putea avea reacţii imprevizibile, care ar pune națiunea în pericol.

Deocamdată – a mai spus sursa – Pence și consilierii săi speră să ofere o punte către următoarea administrație și să facă tot posibilul pentru a ajuta echipa președintelui ales, Joe Biden, în pregătirile pentru contracararea pandemiei de coronavirus. Aceeaşi sursă a avertizat, însă, că în această săptămână a devenit clar că este necesar să se mențină deschisă opțiunea invocării celui de-al 25-lea Amendament, având în vedere acţiunile lui Trump./mbrotacel/schelaru

CNN INTERNATIONAL – 10 ianuarie