Şeful DSU, Raed Arafat, a făcut un nou apel prin care a încurajat populația să se vaccineze

Realizator: Peste 108 mii persoane primiseră până aseară prima doză de vaccin anti-COVID-19 în România, iar campania națională de imunizare continuă cu prima fază, cea care îi vizează în principal pe lucrătorii din sănătate. Astăzi au mai fost distribuite aproximativ 17.000 de doze către direcțiile de sănătate publică din București și din țară, iar de dimineață s-a vaccinat și conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență. Şeful acestuia, doctorul Raed Arafat, a făcut un nou apel prin care a încurajat populația să se vaccineze atunci când se va trece la următoarele etape ale procesului de imunizare:
Raed Arafat: Îndemnul meu este să înţeleagă că asta este speranţa la acest moment. Vaccinul nu este obligatoriu, este considerat vaccin sigur, este un vaccin care este gratuit. Dacă totuşi cât mai mulţi îl facem, reuşim poate cât mai repede să reajungem într-o situaţie cât mai aproape de normalitate. Deci îndemnul meu către toţi este să nu asculte toate aceste ştiri nefondate, afirmaţii nefondate despre vaccin şi să meargă pe informaţiile care sunt furnizate şi care sunt justificate ştiinţific – există deja destule care să dea informaţii şi să explice cum funcţionează vaccinul respectiv şi să vină la vaccinare.
Reporter: Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, doctorul Raed Arafat, va face și a doua doză de vaccin, rapelul, pe 1 februarie, pentru a avea o imunizare completă. El s-a declarat mulțumit de modul cum decurge campania de vaccinare și a anunțat că numărul centrelor va crește în perioada următoare.
Realizator: Reporterul Cătălin Radu amintește că spre sfârșitul săptămânii ar urma să se treacă la faza a doua a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, care se adresează în principal persoanelor vârstnice și pacienților cronici.
Astăzi a sosit în țară o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer-BioNTech, alte peste 150.000 de doze, care sunt distribuite celor șapte centre regionale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță – dau asigurări autoritățile./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 ianuarie)