Athflow, noua tendință sport-chic pentru iarnă

Pinterest, mereu la vânătoare de tendințe, îmbrățișează de la începutul anului o tendință care promite să fie una câștigătoare. Se numește athflow, o combinaţie între athleisure și flow și este noul trend sporty-chic pentru anul 2021. Un triumf al stilului confortabil – un alt termen drag acum lexicului modei – asociat cu relaxarea, cu telemunca și cu evenimentele cotidiene, din păcate, în prezent, prea puţin glamour. Dar faptul că viața de zi cu zi este puţin mai monotonă reprezintă un motiv în plus să aducem un pic de culoare, ajutându-ne de o garderobă care să să ne facă să ne simțim frumoase și în largul nostru.
Răsfoind galeria de fotografii împărtășite pe Instagram de regina influencerilor, Chiara Ferragni, se înţelege foarte clar tendinţa despre care vorbim, caracterizată de forme evazate, largi, completate cu articolele de bază ale stilului athflow: compleuri tricotate, cămăși de mătase, sau jachete lungi cu croi drept, purtate cu pantaloni casual. „Dacă vreţi să aveţi un look de succes, combinați articolele glamour cu hainele preferate”, scrie Elle France. Un stil criticabil, însă doar aparent confuz. Insidios, desigur, pentru că dacă nu îl stăpâneşti bine, riști să cazi în „neglijență”. Dar totul se învaţă, iar vedete de calibrul lui JLo și Kim Kardashian ne arată că aspectul sportiv joacă cartea eleganței: graţie detaliilor rafinate, a pălăriilor și bijuteriilor, a compleurile tricotate și a rochiilor supradimensionate. Ultima modă de interior se adaptează la toate situațiile, de la biroul pentru telemuncă, la canapea, fără să neglijeze salteluţa de yoga. Datele Pinterest, care se bazează pe peste 400 de milioane de utilizatori, sunt clare: 185 la sută din căutări continuă să se concentreze pe ținute confortabile. Mai precis, salopeta de bumbac dintr-o singură bucată, ca o revenire simbolică la viața de bebeluș, înregistrează +160% clicuri.
Partea distractivă a stilului athflow este că nu numai formele hainelor sunt fluide, ci și regulile jocului. Astfel, sub pantaloni sport, evazați sau supradimensionați se pot purta adidași, iar ieşiri scurte şi monotone precum cele pentru a scoate câinele afară, sau a merge la magazinul din colţ, au devenit acum motivante, oferindu-ne ocazia de „a arunca” cu nonşalanţă peste trening o haină de blană (ecologică, desigur!) .Ideea este simplă, trebuie doar să ne simţim confortabil, la modă, alternative şi elegante într-un singur look.
(https://d.repubblica.it/)/cpaunel/ddaniela