Permisele de conducere care au expirat în perioada stării de alertă rămân valabile în această perioadă

Permisele de conducere care au expirat în perioada stării de alertă rămân valabile în această perioadă şi încă 90 de zile de la expirarea acesteia. Astfel, şoferii care nu doresc să îşi preschimbe permisul pot circula chiar dacă documentul a expirat administrativ, fără să rişte sancţiuni. În perioada stării de alertă se prelungeşte şi valabilitatea şcolii de şoferi cu cel puţin două luni, a explicat pentru Radio România Actualităţi şeful Direcţiei Permise şi Înmatriculări, Florin Catană:
Florin Catană: În ceea ce priveşte candidații, avem o reglementare introdusă anul trecut referitoare la prelungirea valabilității cursului cu perioada în care a fost suspendată efectiv activitatea de examinare. În acest sens, candidaţii care au fost afectați de perioada în care a fost efectiv suspendată activitatea de examinare la nivelul structurilor noastre li se va prelungi valabilitatea cursului cu acea perioadă în care efectiv nu a putut fi susţinut examenul – în principiu, minim 60 de zile.
Realizator: Începând cu luna martie, Direcţia Permise şi Înmatriculări va lansa şi o aplicaţie dedicată pentru ca unele operaţiuni – cum ar fi depunerea unor acte – să poată fi efectuate şi online, nu exclusiv la ghişeu./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 ianuarie